diumenge, 8 de novembre del 2015

Rapet amb crema de coliflor i rossinyols



Ingredients per 4 persones

4 rapets de uns 750g
1 coliflor mitjana ben blanca
250g rossinyols
2 patates mitjanes
1 ceba
1 porro
25 g mantega
Oli d’oliva
Sal i pebre

Elaboració

Feu que el peixater us netegi els rapets i us tregui els  vuit lloms.  Amb els caps i les espines centrals, juntament amb la ceba i el porro, elaboreu un brou. Coleu-lo.  Netegeu curosament els rossinyols.  Netegeu la coliflor fent-la bocins i poseu-la a bullir amb el brou de rap i  les patates pelades i tallades a trossos. Quant la verdura sigui ben cuita, poseu-la en un colador fins que perdi tot el suc – que podeu recuperar per elaborar una excel·lent sopa de peix - . Tritureu-la en una batedora juntament amb la mantega  fins a aconseguir una crema fina; poseu-la a punt de sal i reserveu-la.

Salpebreu els lloms de rapet i rostiu-los  en una paella gruixuda amb oli d’oliva. Han de quedar dauradets pro al punt de cocció per evitar que quedin eixuts. Retireu-los de la paella i manteniu-los en calent. En els sucs resultants, salteu els rossinyols; poseu-los a punt de sal i pebre.  


Serviu posant un cullerot de crema de coliflor al centre del plat, i a sobre els lloms de rapet rostits i els rossinyols saltats. Podeu decorar el plat amb unes herbes fresques trinxades, com julivert, porradell o cerfull, o també uns crostonets de pa fregits.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada